خبرگزاری تسنیم: مراسم آئینی و کهن نخلبرداری امروز قبل و بعد از نماز ظهر روز دوازدهم محرم و به یاد تشییع غریبانه شهدای دشت کربلا در شهر گوگد از توابع شهرستان گلپایگان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گلپایگان، مراسم نخلبرداری در روز دوازدهم محرم به مناسبت شهادت امام سجاد(ع) و سوم شهدای کربلا و همچنین به یاد تشییع غریبانه سرور شهیدان عالم در شهر گوگد سابقهای دیرینه دارد.
امروز هم همچون سالهای گذشته این آئین با حضور هزاران نفر از عاشقان اباعبدالله و ارادتمندان به سیدالساجدین(ع) در شهر گوگد برگزار شد و سپس تمامی هیئات برای شرکت در مراسم عزاداری و سخنرانی در مسجدجامع گوگد حضور یافتند.
بازسازی حرکت کاروان اسرای دشت نینوا به سمت شام، ادای نذورات توسط مردم، قربانی کردن، سینهزنی و اشک ریختن در عزای حسین (ع) و نخلبرداری از جمله مهمترین آئینهای این روز است که در این میان نخلبرداری از اهمیت خاصی در بین عزاداران برخوردار است.
نخلبرداری در واقع نمادی از تشییع پیکر شهدای کربلاست که از زمان صفویان و دیلمیان این نخل نمادین به یاد نخلهایی که در دشت کربلا پیکر سید شباب اهل جنه را بر آن نهادند و به عنوان نماد تابوت شهدای نینوا وارد فرهنگ ایرانیان شد.
محرم که میشود مردم شهر گوگد نخلها را علم کرده، جامه برتن نخلها میکنند و با پارچههایی به رنگ سبز و سیاه و متبرک به نام اباعبدالله میپوشانند تا برای نخلبرداری آماده کنند.
در شهر گوگد هیئت امام حسن مجتبی(ع) در جوار امامزاده عمران علی و مسجد قدیمی پای نخل، نخلی مخصوص به خود دارند که نخل امام حسن مجتبی (ع) متعلق به هیئت امام حسن مجتبی(ع) و نخل امام حسین (ع) متعلق به مسجد پای نخل است و برای حفظ احترام و بزرگتری امام حسن مجتبی (ع) نخل این برادر ارشد کمی بزرگتر از نخل امام حسین (ع) ساخته شده است.
در روز دوازدهم این دو نخل به همراه هیئات زنجیرزنی بر روی دوش عزاداران حرکت داده میشوند و در مقابل مسجد جامع به هم میرسند و در گوشهای استقرار مییابند تا علاوه بر نمایشی نمادین از تشییع غریبانه شهدای کربلا، مردم از این دو نخل تبرک بجویند.